Brazildió-tej

125 gr nyers Brazildió 750-1.000 ml szűrt víz egy csipet vanília vagy fahéj egy csepp méz Az összetevőket belerakjuk a Magtej gépbe és elindítjuk a tejkészítő programot. Egészségetekre!

Barnarizs-tej

25 gr nyers barnarizs 450 ml szűrt víz Az összetevőket belerakjuk a Magtej gépbe és elindítjuk a tejkészítő programot. Egészségetekre!

Tejek – Tippek

receptjeink között csak egy összetevőből készült tejeket találsz, de nagyon gyakran szoktunk vegyes tejet készíteni; ezeknek az alapja általában a kókusz (kb egy dl) és a fennmaradó mennyiséget adja a másik összetevő (pl mandula) van, aki tesz a vízbe egy csipet sót, hogy kicsit intenzívebb ízek keletkezzenek ezek a tejek nem sűrű állagúak – hiszen elkészülés után leszűrjük őket); ha valaki szereti a teltebb állagot, tegyen bele a gépbe elindítás előtt egy evőkanál napraforgó, amaránt vagy szezámmagot – így gazdagítva a textúrát leszűrni többféle módon lehet a tejeket, de van, aki szűretlenül issza, közvetlenül úgy, ahogy készült (ez az állapot egyébként tökéletes a madártej, puding vagy tejbegríz készítéséhez is) a szűrés első fázisa a csomagban talált szűrővel történik – ez azonban átenged még apróbb részecskéket, amik esetleg leülnek az ital aljára állás közben, ezért az ilyen italokat minden esetben fel kell rázni használat előtt (én magam ezt az állagot kedvelem) második szűrési fázis, hogy a már előzőekben ismertetett módon leszűrt italt még egy textilen is átszűrjük, így hozva létre egy homogénebb, karcmentes italt (a gyerekem viszont ezért az állagért van oda) a frissen készült, még meleg de már leszűrt tejjel sok mindent lehet csinálni – keresd a forró csoki valamint a puding...

Krémleves

Hozzávalók: kedvünktől, lehetőségünktől és egyéb kötöttségeinktől függően választhatunk paradicsomot, sütőtököt, édesburgonyát, burgonyát, répát, brokkolit, céklát, karfiolt, stb a zöldségeket tisztítás után apró kockákra vágjuk – kb 2 csésze elég tehetünk hozzá egy kávéskanál napraforgó- vagy tökmagot is kb 5 deci szűrt víz amennyiben van és a babánk már szokta, használhatunk húsleves alapot is Elkészítés: a hámozott, felkockázott zöldségeket beletesszük a Magtej készítő gép üstjébe először összeturmixoljuk („juice”) majd megfőzzük...

Körte (almával, banánnal, barackkal, meggyel, cseresznyével, stb) vagy magában

Hozzávalók: amennyiben önmagában készítjük el, úgy 4 nagyobb körte amennyiben mást is adunk hozzá, úgy megfelezzük az körtéket és kipótoljuk a kívánt gyümölccsel (figyeljünk oda, hogy a bogyós gyümölcsökben NE maradjon mag) tehetünk hozzá egy kevés túrót is kb 5 deci szűrt víz amennyiben a baba már evett és szereti, a víz egy részét joghurttal is helyettesíthetjük Elkészítés: a hámozott, felkockázott almát (és a zöldségeket) beletesszük a Magtej készítő gép üstjébe turmixoljuk össze az...

Kása (zabból) gyümölccsel vagy önmagában

Hozzávalók: 1 deci zab 2-3 deci magtej (vagy víz, ízlés szerint) amennyiben szeretnénk, tehetünk hozzá két nagyobb almát, vagy más gyümölcsöt esetleg egy leheletnyi fahéjjal ízesíthetjük Elkészítés: a hámozott, felkockázott gyülölcsöt, a zabot és a folyadékot beletesszük a Magtej készítő gép üstjébe először összeturmixoljuk („juice”) majd megfőzzük...

Főzelék

Hozzávalók: kedvünktől, lehetőségünktől és egyéb kötöttségeinktől függően választhatunk sütőtököt, édesburgonyát, burgonyát, répát, brokkolit, céklát, karfiolt, stb a zöldségeket tisztítás után apró kockákra vágjuk – kb 2 csésze elég tehetünk hozzá egy kávéskanál napraforgó- vagy tökmagot is kb 5 deci szűrt víz amennyiben van és a babánk már szokta, használhatunk húsleves alapot is Elkészítés: a hámozott, felkockázott zöldségeket beletesszük a Magtej készítő gép üstjébe először összeturmixoljuk („juice”) majd megfőzzük („full...

Almapüré (sütőtőkkel, répával, céklával) vagy önmagában

Hozzávalók: amennyiben önmagában készítjük el, úgy 4 nagyobb alma amennyiben mást is adunk hozzá, úgy megfelezzük az almákat és kipótoljuk a kívánt zöldséggel tehetünk hozzá egy kávéskanál napraforgó magot is kb 5 deci szűrt víz Elkészítés: a hámozott, felkockázott almát (és a zöldségeket) beletesszük a Magtej készítő gép üstjébe először összeturmixoljuk („juice”) majd megfőzzük („full...

Bébiétel Tippek

Receptjeink között számos a babák kedvence is lehet. Alább pár tipp ezekhez a receptekhez: ezek csak alapreceptek, amolyan csak gondolatindítónak szántuk őket; egy édesanya úgyis úgy kombinálja őket, ahogy a konyhája ellátottsága, az évszak valamint a baba kedve kívánja vagy megengedi a receptek kiválasztásánál mindig vedd figyelembe a babád életkorát, valamint azt, hogy milyen hozzávalókat szokott már meg és mik tekinthetőek bevetendőnek az ő korában SOHA ne főzz húst a gépben; a hús más eljárást igényel, ezért kérlek azt külön készítsd...

Túrófánk

Hozzávalók: 1 tojás folyékony édesítő ízlés szerint 1/2 tk. szódabikarbóna 1 ek. bio almaecet 1/4 tk. vanília őrlemény Ezt az 5 összetevőt habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót: 50 g tojásfehérje túró (Totu) 30 g Cocomas 85 Nyílgyökérliszt 50 g kókuszliszt reszelt citromhéj Elkészítés: Összegyúrjuk tésztává, a folyékony édesítő mennyiségétől függően lehet nem fog összeállni egyből, de egy pici víz hozzáadásával könnyen gyúrható tésztává formálható Egyenlő részekre osztjuk a tésztát, s kisütjük Forró kókuszolajban is süthetjük, de akár sütőben is (200 fokon 30 perc alatt), ekkor azonban nem olyan csillogóan...

FIGYELEM! AMENNYIBEN MEGOSZTOD SAJÁT KEDVENC KÉSZÜLÉKEDET A FACEBOOK-ON, EGY 10% KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA. A KUPON IGÉNYLÉSÉHEZ MEGOSZTÁS UTÁN A KONTAKT@MAGTEJ.HU CÍMRE ÍRJ EGY ÜZENETET!

Oldalunk cookie-kat (sütiket) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás